La Mostra
equip
fire!!
Portàvem anys volent dedicar una edició de la Mostra FIRE!! a un dels col·lectius més vulnerables dins de l'àmbit LGBTI: els menors, els nens i nenes que pateixen es de petits no només la revolució interior.... (Llegir +)

Joako Ezpeleta,
Co-director Mostra FIRE!!
Joako Ezpeleta
Co-director
Co-fundador del Festival Internacional de Benicàssim, periodista i gestor cultural, director del programa de ràdio i televisió "Viaje a los Sueños Polares" durant anys i editor de la revista "Spiral". Actualment coordina i produeix exposicions i projectes culturals.
Antoine Leonetti
co-DIRECTOR
Gestor cultural, Doctor en dret, cap de producció del festival de cinema i drets humans de Barcelona, col·laborador de la Fundació Valsáin per a la promoció dels valors democràtics. Autor d'estudis sobre dret a l'educació artística i col·laborador de la revista suïssa d'art "Art Passions".
Dosvisual
IMAGE + WEB DEVELOPMENT
Estudi de comunicació visual, disseny gràfic & web, màrqueting digital, ecommerce i vídeo.
Jorge Vañó
coordinador curtmetratges
Llicenciat en comunicació audiovisual. Màster en realització cinematogràfica per l'ESCAC. Projecte de cineasta i guionista, actualment treballant de programador de continguts VOD (video on demand).
Jonás Torres
ajudant de comunicació y producció
Productor, llicenciat en comunicació audiovisual, fundador de l'agència de comunicació Play On Barcelona que dóna forma a diferents projectes audiovisuals de comunicació, organització d'esdeveniments i gestió de xarxes socials.
Erle Gutiérrez
SUPORT EN XARXES SOCIALS
Publicista castellonenca vivint a Barcelona. Amant de la música, els còmics i el cinema. Si trobés una porta al passat, viatjaria als 50, o als 80... depenent de la peli on voldria estar. En projecte: ser guionista.


Gregorio Soria
imatge gràfica
Dissenyador gràfic i creador audiovisual, ha treballat majoritàriament en l'àmbit cultural, en especial per al mercat discogràfic, per al qual ha realitzat desenes de portades de disc. Entre els seus clients nacionals destaquen La Casa Azul, Elefant Records, Naïve, Rock de Lux, CD.Drome, 40 Principals, Stop Sida, etc., i ha treballat per a companyies al Japó, Noruega, França, Corea, Alemanya i el Regne Unit. Paral·lelament ha creat Annika, el seu propi segell discogràfic.
La Costa Comunicació
comunicació y premsa
Agència de comunicació creada el 2008 a Barcelona per Sandra Costa i... en plena crisi. Des de llavors ha anat construint una agència sòlida i reconeguda, amb la sort de treballar per una infinitat de projectes molt diferents que han anat perfilant la identitat d'una societat inquieta, transgressora i en constant moviment. Des de propostes culturals a noves tendències, projectes gastronòmics i marques, a l'equip de la Costa Comunicació li agrada els projectes amb gent entusiasta darrere i que tinguin una història per explicar. La seva història.
Daniel Compte
COL·LABORACIONS
Graduat Superior en Mitjans de Comunicació, ha col·laborat en el món de la producció televisiva, radiofònica i teatral, en empreses com TV3-El Terrat, Rac1, Rac105, Grup Balaña i Ovideo TV. Des de fa ja alguns anys, exerceix tasques de comunicació, premsa, relacions públiques i producció en la companyia teatral La Cubana al mateix temps que col·labora de forma habitual amb diversos directors joves en la producció de curtmetratges cinematogràfics i webseries.
agraïments
> Alan Cabañas, Xavi Camós, Mar Canet, Paloma Cordón, Daniel Compte, Rodrigo Escamilla, Berta Fernández, Francesc Gonzalo, Menene Gras, Joan Manel Jubany, Xavier Lezcano, Josep María Machado, Ester Marquina, Carlos Mayor, Willy Melguizo, Alan Moore, Eloi Morte, Adriana Ribas, Cristina Rius, Margarida Sala, Víctor Sastre, Antti Savinen…
> L’equip de voluntariat del Casal Lambda

> AMPGIL

> A tots els que hem pogut oblidar...
> A tots els espectadors que ens acompanyen cada any..

Portàvem anys volent dedicar una edició de la Mostra FIRE!! a un dels col·lectius més vulnerables dins de l'àmbit LGBTI: els menors, els nens i nenes que pateixen des de petits no només la revolució interior de saber-se diferents a la resta sinó també la incomprensió del seu propi entorn familiar i escolar, dos pilars fonamentals en els primers anys de qualsevol ésser humà.

Per fi ho fem aquest any amb una gràfica i un espot dedicats a ells i, sobretot, amb pel·lícules extraordinàries que tracten aquest tema des de múltiples punts de vista, en alguns casos des de la plena acceptació i normalitat de famílies que tenen la sort de comprendre la diversitat sexual i de gènere dels seus fills i d'acompanyar-los en els seus complexos processos d'acceptació i transformació, en el cas de la transsexualitat.

Altres casos, lamentablement, no són tan positius, tal com ens mostren les pel·lícules que tracten la homofòbia i la transfòbia latents en moltes famílies i escoles. És important conèixer aquestes realitats de tants països del món i de diferents entorns com, per exemple, l'esport, àmbit al qual prestem especial atenció aquest any i on l'homofòbia està més generalitzada.

Des de FIRE!! sempre hem prestat especial atenció a la infància, conscients que molts de nosaltres hem passat per situacions semblants a les que ara mostrem en la programació; tots podem parlar amb propietat de la dificultat que representa, en la majoria dels casos, el pas per la infància i la pubertat sabent-nos diferents.

En un moment àlgid de Marvin ou la belle éducation, un personatge compte: “Un nen de color és insultat al col·legi (el tracten de negre fastigós); arriba a casa dolgut i trist i els seus pares, que es troben allà, el reconforten i li donen suport... A casa se sent fora de perill. En canvi, un nen gai és insultat a classe, arriba a casa i no hi troba el mateix suport, està sol, no hi ha consol, potser ni tan sols s’atreveixi a comentar-ho. Una forma radical d'exili... Exiliat de casa nostra, de la nostra pròpia família...” Recordarem en aquesta edició que molts gais no han tingut mai una llar com a refugi, ni una infància feliç. És per tots aquests que va el nou FIRE!! 2018.

Joako Ezpeleta, Co-director Mostra FIRE!!
^